Salt la conținutul principal

Declarație de confidențialitate privind protecția datelor

Declarația de confidențialitate a serviciului de bibliotecă a Consiliului Județean Kilkenny

Cine suntem și de ce avem nevoie de informațiile dvs.?

Consiliul Județean Kilkenny urmărește să promoveze dezvoltarea economică, socială și culturală a județului Kilkenny și, prin aceasta, să contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea calității vieții locuitorilor din județul Kilkenny.

Kilkenny Library Service este funcția Consiliului responsabilă de îndeplinirea funcțiilor statutare ale Consiliului în legătură cu serviciile bibliotecii.

Furnizarea de servicii de înaltă calitate, adaptate pentru a satisface nevoile tuturor clienților noștri, rămâne unul dintre obiectivele de bază ale Consiliului Județean Kilkenny și este inclusă în Planul nostru corporativ. Acest serviciu de calitate include nu numai nivelul și calitatea serviciilor oferite clienților noștri, ci și calitatea proceselor noastre de luare a deciziilor, eficiența și eficacitatea operațiunilor noastre corporative, standardul facilităților noastre și capacitatea noastră de a ne adapta într-un mod constant. mediu în schimbare.

Pentru a oferi cea mai eficientă și țintită gamă de servicii pentru a răspunde nevoilor cetățenilor, comunităților și întreprinderilor din județul Kilkenny, ni se va cere să colectăm, să procesăm și să folosim anumite tipuri de informații despre persoane și organizații. În funcție de serviciul solicitat sau furnizat, informațiile solicitate pot include „date cu caracter personal”, așa cum sunt definite de Legile privind protecția datelor și de Regulamentul general privind protecția datelor (GDPR) și se pot referi la utilizatorii actuali, trecuți și viitori ai serviciilor; trecut; angajații actuali și potențiali; furnizori; și membri ai publicului care se pot angaja în comunicări cu personalul nostru. În plus, personalului i se poate cere, din când în când, să colecteze, să prelucreze și să utilizeze anumite tipuri de date cu caracter personal pentru a se conforma cerințelor de reglementare sau legislative.

În calitate de membru/utilizator al bibliotecii Serviciul de bibliotecă al Consiliului Județean Kilkenny prelucrează datele dumneavoastră cu caracter personal în furnizarea de servicii de bibliotecă pentru zona sa.

Această declarație descrie ce tipuri de informații colectăm de la dvs., cum sunt utilizate de noi, cum le partajăm altora, cât timp păstrăm informațiile dvs., drepturile dvs., cum puteți gestiona informațiile pe care le deținem și cum ne puteți contacta .

Conținutul acestei declarații se poate modifica din când în când, cea mai recentă versiune putând fi găsită pe site-ul nostru la www.kilkennylibrary.ie și la biroul bibliotecii din filialele noastre.

De ce avem o declarație de confidențialitate?

Serviciul de bibliotecă a Consiliului Județean Kilkenny a creat această declarație de confidențialitate pentru a demonstra angajamentul nostru ferm față de confidențialitate și pentru a vă asigura că în toate relațiile dumneavoastră cu Serviciul de bibliotecă a Consiliului Județean Kilkenny vom asigura securitatea datelor pe care ni le furnizați.

Angajamentul Serviciului de bibliotecă a Consiliului Județean Kilkenny față de dvs. este ca datele personale pe care vi se poate cere să ni le furnizați sunt:

  • Obținute în mod legal, corect și transparent.
  • Obținut doar în scopuri specificate, explicite și legitime. 
  • Adecvat, relevant și limitat la ceea ce este necesar pentru scopul pentru care a fost obținut.
  • Înregistrate, stocate cu acuratețe și în siguranță și, acolo unde este necesar, actualizate.
  • Se păstrează doar atâta timp cât este necesar scopurilor pentru care a fost obținut.
  • Păstrate într-o formă care să permită identificarea persoanei vizate.
  • Prelucrate numai într-o manieră care să asigure securitatea adecvată a datelor cu caracter personal, inclusiv protecția împotriva prelucrării neautorizate sau ilegale.

 

Politica de protecție a datelor

Consiliul Județean Kilkenny are o Politică de protecție a datelor care intră în mai multe detalii despre modul în care noi, ca organism public, ne angajăm să asigurăm securitatea oricăror date personale pe care ni le furnizați.

O copie a Politicii de protecție a datelor poate fi accesată aici.

Ce informații colectăm?

Informații pe care ni le dați atunci când deveniți membru al Serviciului Bibliotecă în filială sau online, sau dacă ne contactați prin intermediul site-ului nostru

Informații pe care le trimiteți direct în corespondență sau e-mailuri către punctele de service ale bibliotecii

Informații pe care le primim din utilizarea serviciilor noastre de bibliotecă.

Informații pe care ni le dați dacă sunteți furnizor de biblioteci

Imagini CCTV care sunt monitorizate/înregistrate se fac astfel în conformitate cu Politica noastră CCTV care poate fi accesată aici.

 

Cum folosim aceste informații

Pentru a permite furnizarea unui serviciu eficient de bibliotecă, informațiile pe care le colectăm și pe care le deținem pot fi folosite pentru:

  • să ofere acces la un serviciu de împrumut și cerere de bibliotecă prin sistemul de management al Bibliotecii Unice
  • să furnizeze mementouri restante, să solicite notificări etc. membrilor
  • vă permite să accesați servicii terțe - la care ne abonam la nivel național sau local - dacă vă înregistrați cu aceștia
  • permiteți rezervările și accesul la PC-uri publice și la internet
  • permite utilizarea Wi-Fi-ului bibliotecii
  • permite utilizarea serviciilor de imprimare
  • permite rezervările și participarea la evenimente
  • procesează plăți, de exemplu, taxe pentru articolele pierdute pentru adulți etc.
  • pentru a vă informa despre serviciile bibliotecii, evenimente și activități regulate, de exemplu cluburi de carte, grupuri de părinți și copii etc.
  • să vă contactați pentru a efectua cercetări despre serviciile și dezvoltarea bibliotecii actuale sau viitoare
  • să permită Consiliului Județean Kilkenny să proceseze plăți pentru furnizorii de biblioteci, de exemplu taxe pentru serviciile furnizate bibliotecii, plata facturilor etc.
  • Imaginile CCTV pot fi utilizate în scopuri de prevenire, investigare, depistare sau urmărire penală a infracțiunilor și pentru siguranța personalului și a publicului.

 

Calitatea de membru al bibliotecii

Toți solicitanții pentru calitatea de membru al bibliotecii sunt rugați să furnizeze informații, inclusiv următoarele categorii de date;

  • Nume (nume și prenume)
  • Adresa inclusiv Eircode
  • Anul nasterii,
  • Vârsta (doar sub 18 ani)
  • Gen
  • E-mail
  • Numar de telefon mobil
  • Părinte/Tutore Nume complet (numai pentru sub 18 ani)
  • Adresa părintelui/tutorelui (numai pentru sub 18 ani)
  • PIN

Calitatea de membru expiră anual și poate fi reînnoită la cererea patronului bibliotecii.

Orice informație cu caracter personal furnizată va fi tratată cu cele mai înalte standarde de securitate și confidențialitate, în conformitate cu Legea privind protecția datelor, 1988-2018

 

Sistem de gestionare a bibliotecii

 Dezvoltarea bibliotecilor este funcția LGMA responsabilă de îndeplinirea funcțiilor statutare ale LGMA în legătură cu serviciile bibliotecii. Ca parte a acestui rol, LGMA (Libraries Development) achiziționează, definește și controlează sistemul informatic utilizat pentru a sprijini serviciul de împrumut al rețelei de biblioteci publice a autorităților locale irlandeze. Acest sistem se numește Sistem de management al bibliotecii (LMS).

Puteți accesa LGMA /Libraries Ireland Declarația de confidențialitate privind protecția datelor aici.

 

Partajarea datelor cu caracter personal

Este posibil să împărtășim datele dumneavoastră cu caracter personal cu terți selectați, inclusiv, de exemplu, ISA, NMN, An Garda Siochana, Reprezentanți Legali și alte agenții guvernamentale, acolo unde legea este obligată să facă acest lucru. Datele sunt partajate cu alte biblioteci ale autorităților locale irlandeze în scopul furnizării Sistemului unic de gestionare a bibliotecii și a serviciilor de bibliotecă partajate. Unul dintre avantajele acestui serviciu național de bibliotecă/sistem de management al bibliotecii unice este că puteți căuta, rezerva și primi articole de bibliotecă de la oricare dintre cele 31 de servicii de bibliotecă ale autorităților locale. De asemenea, puteți folosi cardul de bibliotecă în oricare dintre cele 336 de filiale din țară.

Biblioteca Consiliului Județean Kilkenny oferă membrilor bibliotecii acces la servicii online furnizate de terți. Unele sunt abonate la nivel local, iar altele la nivel național. Vedea www.kilkennylibrary.ie  pentru o listă completă și acces la acestea. Accesul este disponibil și la serviciile online furnizate la nivel național prin intermediul www.librariesireland.ie

Ei vor colecta date personale despre dvs., inclusiv numărul cardului dvs. de bibliotecă, pentru propriile scopuri. Serviciul de bibliotecă a Consiliului Județean Kilkenny nu împărtășește datele dumneavoastră cu caracter personal acestor terți. Unii dintre ei – acolo unde este necesar – au permisiunea de a verifica anumite elemente de informare în raport cu sistemul LMS pentru a confirma valabilitatea acestora.

Ar trebui să consultați declarațiile lor de confidențialitate pentru informații despre ce fac ei cu datele dvs. și ce drepturi vă sunt disponibile.

Produse/servicii furnizorilor terți, cum ar fi chioșcurile cu autoservire pentru biblioteci, serviciile de rezervare și Wi-Fi pentru computere și controlul accesului My Open Library - link la sistemul de gestionare a bibliotecii în scopuri de verificare sau pentru a extrage informațiile necesare atunci când scanați/intrați în biblioteca dvs. codul de bare al cardului și codul PIN pentru a accesa serviciul

Chioșcurile cu autoservire permit împrumutul/reînnoirea și returnarea articolelor bibliotecii, verificarea contului dvs. de bibliotecă, iar unele includ rezervarea/conectarea la un computer și plata și eliberarea tipăritelor.

Serviciul My Open Library de la biblioteca Castlecomer oferă un program extins pentru membrii bibliotecii în timpul orelor fără personal. Serviciul este oferit șapte zile pe săptămână, 365 de zile pe an în afara orelor normale de deschidere, între orele 8:10 și XNUMX:XNUMX. Această facilitate de autoservire permite membrilor My Open Library să acceseze biblioteca și să utilizeze: chioșcurile cu autoservire; pc-urile publice; Wi-Fi și facilități de imprimare/fotocopiere/scanare. În plus, se pot folosi și spațiile de studiu/lecturi și spațiul de întâlnire.

Serviciul Bibliotecă folosește și servicii de furnizori terți pentru monitorizarea și întreținerea sistemelor CCTV/Securitate, care prelucrează date cu caracter personal. Imaginile CCTV sunt monitorizate/înregistrate în scopul prevenirii și cercetării criminalității, securității publice și angajaților și sănătății și siguranței.

 

Temeiul juridic pentru prelucrarea datelor cu caracter personal

Temeiul legal pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de către Serviciul Bibliotecă este cuprins în principal în

urmatoarea legislatie:

  • În conformitate cu articolul 6 alineatul (1) literele (a) și (e) GDPR și
  • Legea privind siguranța, sănătatea și bunăstarea la locul de muncă din 2005
  • Secțiunea 66 din Legea administrației locale din 2001
  • Legea Guvernului Local, 2001 – Partea 9, Capitolul 3 – Funcții de bibliotecă și de arhivă
  • Ordinul de înființare al Agenției de Management a Administrației Locale 2012 – Instrumentul Statutar 290 din 2012
  • Legea administrației locale (dispoziții diverse) din 2012 (Transferul funcțiilor unui Chomhairle Leabharlanna) Ordinul din 2012 – Instrumentul statutar 423 din 2012.

Poate exista un număr limitat de circumstanțe în care Serviciul Bibliotecă se bazează pe consimțământ pentru prelucrarea datelor cu caracter personal. În astfel de circumstanțe, persoana vizată are dreptul de a-și retrage în orice moment consimțământul pentru prelucrarea datelor sale personale. În cazul în care sunt prelucrate categorii speciale de informații, Departamentul Bibliotecii va obține consimțământul explicit al persoanei vizate pentru o astfel de prelucrare, cu excepția cazului în care acest lucru nu este cerut de lege sau datele cu caracter personal sunt necesare pentru a proteja sănătatea persoanei vizate în caz de urgență.

 

Notificarea evenimentelor bibliotecii

Vă vom contacta numai dacă v-ați dat consimțământul pentru a primi notificări în legătură cu utilizarea serviciului și/sau pentru a primi actualizări de evenimente/servicii ale bibliotecii. Aveți dreptul să vă retrageți consimțământul în orice moment, contactând Serviciul Bibliotecă.

 

Politica de păstrare a înregistrărilor

Practicile Serviciului Bibliotecă în ceea ce privește păstrarea datelor cu caracter personal sunt ghidate de Politica națională de păstrare a evidențelor autorităților locale a Agenției de Management al Guvernului Local (LGMA) și de orice actualizări care sunt emise de LGMA. Copii ale acestor documente sunt disponibile aici

Imaginile CCTV nu sunt păstrate mai mult decât este considerat necesar pentru scopurile pentru care sunt prelucrate. Prin urmare, cu excepția cazului în care imaginile sunt necesare pentru investigarea unui incident sau în cazul în care datele sunt necesare în scopuri de probă și/sau proceduri judiciare, acestea nu vor fi reținute mai mult de 28 de zile. După 28 de zile, filmarea va fi suprascrisă automat.

Mai multe informații cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, folosind CCTV și sistemele de supraveghere pot fi găsite în politica noastră CCTV care este disponibilă. aici.

Drepturile tale

Aveți dreptul de a solicita accesul la datele personale deținute despre dvs., de a obține confirmarea dacă există date care vă privesc, de a fi informat cu privire la conținutul și sursa datelor și de a verifica acuratețea acestora. În plus, dacă datele deținute de noi sunt considerate inexacte, aveți dreptul de a modifica, elimina, bloca sau opune utilizării datelor personale deținute de Consiliul Județean Kilkenny. În anumite circumstanțe, blocarea accesului la date poate întârzia sau elimina accesul la un serviciu în care datele sunt cerute de lege sau pentru scopuri esențiale legate de livrarea unui serviciu către dvs.

Vă rugăm să rețineți că pentru a vă proteja confidențialitatea; luăm măsuri pentru a vă verifica identitatea înainte de a acorda acces la datele personale. Pentru a vă exercita drepturile, urmați linkul aici:

Dreptul de Conformitate la Biroul Comisarului pentru Protecția Datelor

 

Dacă nu sunteți mulțumit de rezultatul răspunsului pe care l-ați primit de la Consiliul Județean Kilkenny în legătură cu solicitarea dvs., atunci aveți dreptul să depuneți o plângere la Comisarul pentru Protecția Datelor, care poate investiga problema în locul dvs.

 

Site-ul web al Comisarului pentru Protecția Datelor este www.dataprotection.ie sau puteți contacta Biroul acestuia la:

Numar de telefon:         0761 104 800 sau local 1890 252 231

E-mail: info@dataprotection.ie

Site-ul:                     www.dataprotection.ie

Adresa postala:         Comisia pentru protecția datelor, Canal House, Station Road, Portarlington, Co. Laois, R32 AP23

 

Informatii suplimentare

Mai multe informații și sfaturi privind funcționarea acestui document de politică și proceduri sunt disponibile de la responsabilul cu protecția datelor, Consiliul Județean Kilkenny.

 

Datele de contact ale responsabilului cu protecția datelor al Consiliului Județean Kilkenny sunt următoarele:

 

Numar de telefon:         +353 56 7794277 XNUMX

E-mail: dataprotection@kilkennycoco.ie

Site-ul:                     www.Kilkennycoco.ie

Adresa postala: Consiliul Județean Kilkenny, Primăria Județeană, strada John, Kilkenny R95 A39T

 

Monitorizare și revizuire

Prevederile cuprinse în această declarație vor fi supuse monitorizării și revizuirii continue.